Behandelingsopties

Tips voor een natuurlijke behandeling bij erectieproblemen

Erectieproblemen: bijna iedere man krijgt er een keer mee te maken. Het zorgt misschien voor onzekerheid, maar er is geen directe reden tot paniek. Erectieproblemen komen voor in bijna iedere leeftijdscategorie en meestal gaan ze vanzelf over. Uw gezondheid op één zetten is het allerbelangrijkste.

Wanneer u regelmatig erectieproblemen ervaart, maar wel seksueel verlangen voelt, kan er meer aan de hand zijn. Wanneer u meer dan drie maanden aan één stuk geen of een niet-volledige erectie ervaart, is het slim om de huisarts te raadplegen. Een erectie die keer op keer weigert, kan duiden op een erectiestoornis óf een voorteken van een cardiovasculaire aandoening zijn. Op deze pagina geven we tips voor een natuurlijke behandeling van een erectiestoornis.

4 tips voor een natuurlijke behandeling van uw erectiestoornis

Wanneer u erectieproblemen of een erectiestoornis ervaart, is het belangrijk dat u van uw gezondheid prioriteit maakt. Stress, slechte slaap, ongezonde voeding en te weinig beweging zijn niet goed voor uw algehele gezondheid en dragen bij aan de kans op erectieproblemen. Met deze 4 tips werkt u aan uw gezondheid en ontstaat de kans dat er weer meer ruimte voor intimiteit in de slaapkamer is. 

Tip 1: Sport als natuurlijke behandeling van een erectiestoornis

Lekker in uw vel, lekker in uw hoofd. Lichaamsbeweging is een goede manier om aan uw gezondheid en uw immuunsysteem te werken en een erectiestoornis te herstellen. 

Uit onderzoek van de Universiteit van Bristol blijkt dat 40% van de mensen die een erectiestoornis ervaarden, ze door meer te sporten deze natuurlijk konden behandelen. Een erectiestoornis kan een voorstadium zijn van cardiovasculaire aandoeningen. Door een actief leven te leiden nemen de risico’s rondom hart- en vaatziekten af én behandelt u op een natuurlijke manier een erectiestoornis.  

Wanneer uw lichaam zich op dit moment niet in topconditie bevindt en u het gevoel heeft een lange weg heeft af te gaan, onthoud dan het volgende: dagelijks 30 minuten een sportieve activiteit uitvoeren is al voldoende om in vorm te blijven. Maak iedere dag minimaal een blokje om en vul uw sessie aan met bekkenbodem-versterkende oefeningen (bijvoorbeeld kegel-oefeningen) die de bloedcirculatie helpen verbeteren. 

De voordelen van dagelijkse beweging en sportieve activiteiten:

 • Het optimaliseert de bloedtoevoer naar de penis.
 • U houdt uw gewicht, bloeddruk en cholesterolgehalte op peil.
 • Het heeft een positieve invloed op het cardiovasculaire systeem. 
 • Het zorgt voor een betere zuurstofvoorziening in het bloed waardoor uw conditie verbetert.
 • Voor maar liefst 40% van de mannen met een erectiestoornis is sporten een natuurlijke behandeling. 

Tip 2: Eet voeding rijk aan flavonoïden 
Het is belangrijk om een rijk en gezond voedingspatroon te hanteren. Dat betekent minimaal 300 gram aan groenten en fruit per dag consumeren, zo min mogelijk met verpakt voedsel koken en matigen met vlees, vet, suikers en cafeïne. Voeg daarnaast ingrediënten rijk aan ​​flavonoïden toe aan uw voedingspatroon. 

Dit zijn plantaardige stoffen die bij veel voedingsmiddelen zorgen voor de smaak en de kleur van een ingrediënt. Ze hebben ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Ze beschermen het lichaam tegen vrije radicalen, hebben een positief effect op hart- en vaatziekten, versterken het immuunsysteem en houden de huid jong. Bessen, appels, peren, citrusvruchten, radijs en andere plantaardige voeding is rijk aan flavonoïden. Voeg ze toe aan uw eetpatroon om uw erectiestoornis natuurlijk te behandelen. 

Tip 3: Stop met roken 
Roken zorgt voor veel gezondheidsrisico’s. Het vergroot de kans op verschillende soorten kanker en longziekten, u heeft meer kans op hart- en vaatziekten, uw huid veroudert en het staat in verband met erectiestoornissen. Tabak zorgt ervoor dat de bloedcirculatie in uw hele lichaam vermindert en voorkomt dat er voldoende bloed naar de penis stroomt. Dat levert weigerende erecties op. Stop direct met roken als u een erectiestoornis ervaart en matig of stop ook met de consumptie van alcohol.  

Tip 4: Vermijd stress om erectieproblemen natuurlijk te behandelen 
Stress eist een enorme tol op uw lichaam. Daarnaast onderbreekt het de communicatie tussen de hersenen en de penis, waardoor er minder bloed naar de penis stroomt. Op deze manier kunt u stress verminderen:

 • Zorg voor ten minste 8 uur nachtrust;
  Ga regelmatig naar buiten en maak een lange wandeling;
 • Zorg voor een vast ritme en sta iedere dag op dezelfde tijd op; 
 • Start met ademhalingsoefeningen en plan dagelijks rustmomenten in;
 • Beperk schermtijd en leg een uur voor het slapengaan telefoon en laptop weg; 
 • Volg alle bovenstaande tips op en bespreek uw stress-symptomen eventueel met een huisarts. 

Ongeveer 20% van alle erectiestoornissen hebben een psychische oorzaak en daarom is het belangrijk om op tijd aan uw mentale- en fysieke gezondheid te werken om een erectiestoornis natuurlijk te behandelen. 

Share this article