Behandelingsopties | Vind een oplossing tegen erectiestoornissen

Behandelopties indien andere methoden niet werken

Bijna iedere man krijgt er in z’n leven een keer mee te maken: een weigerende erectie. Dat kan frustrerend zijn, maar niet direct een reden tot paniek. Stress, ongezonde voeding of een slechte nachtrust kunnen hiervan de oorzaak zijn en vaak gaat het vanzelf weer over als de gezondheid weer prioriteit heeft. Maar in sommige gevallen gaat dit niet vanzelf over en spreken we van een erectiestoornis. Bestaat een erectiestoornis behandeling en wat houdt dit in?

De diagnose ‘erectiestoornis’

Als u een erectieprobleem ervaart, betekent dat niet meteen dat u een erectiestoornis heeft. We spreken over een erectiestoornis (ook wel ‘erectiele disfunctie’ of ‘erectile disfunction’ in het engels) als er drie maanden of langer opeenvolgend geen of geen volledige erectie ontstaat, terwijl er wel seksueel verlangen is. Om een erectiestoornis te behandelen, moet er eerst een diagnose gesteld worden.

De oorzaken van een erectiestoornis

Het is belangrijk om problemen bij de oorzaak aan te pakken. Ongeveer 20% van alle erectiestoornissen hebben een psychische oorzaak. Ook (overmatig) gebruik van drugs, alcohol of medicatie kunnen de oorzaak zijn van een erectiestoornis en vragen om een andere behandeling dan een oorzaak die ontstaat door een acute ziekte of aanval. Aan uw eigen gezondheid werken en hiervan uw prioriteit maken is het belangrijkste. Raadpleeg eerst uw huisarts voordat u zelf op zoek gaat naar erectiestoornis behandelingen.

Share this article